NM i kaffekunst

Høyt nivå under årets NM i Kaffekunst
Etter fire dager med smaking, brygging, cupping, dufting og klassifisering, kunne Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon og nasjonal koordinator for SCAE Norge, kåre vinnerne i de fem grenene som inngår i Norgesmesterskapet.

De fem klassene det ble konkurrert i, var Coffee in good spirits, Cup tasting, Latte Art, Classic Barista og Brewers cup.
Preben Oosterhof vant Coffee in good spirits, Ingrid Aas vant Cup tasting, Sara Mahmood vant Latte art, Roy Rosenberg vant Classic barista og veteranen og verdensmesteren Odd Steinar Tøllefsen vant Brewers cup. Samtlige vinnere berømmet forøvrig opplegget for mesterskapet for flott gjennomføring.

Fin arena
Arrangementet samlet mange tilskuere. På enkelte dager var så mange som rundt 200 tilskuere tilstede på konkurransearenaen.
– Vi er veldig glade for at vi har gjennomført et åpent NM under SMAK 2017. Dette har vært en utmerket arena som har passet godt for et slikt arrangement, sier event-koordinator i SCAE, Madeleine Solheim Johnsen.
– Her er det mange mennesker som er opptatt av både smak og kaffe, og vi er jo også interessert i å få enda flere serveringssteder til å gjøre mer ut av den spennende råvaren som kaffe er. Samtidig ser vi også en økende interesse for spesialkaffen. Det er bl.a. etablert flere mikrobrennerier de siste årene som en konsekvens av det, fremhever Johnsen.

Høyt nivå
Det er forøvrig verd å merke seg at nivået på norske baristaer er meget høyt. Mange har gjort det skarpt i internasjonale mesterskap, og det vi har sett under årets NM bekrefter at mange er opptatt av å fremme kvalitet både når det gjelder tilberedningsprosesser og råvarer, sier Madeleine Solheim Johnsen.

Foto: Ihne Pedersen