NM i Kaffekunst 2018

NM i kaffekunst

Forrige NM i Kaffekunst ble arrangert under SMAK-messen på Lillestrøm.

Forberedelsene til årets NM i kaffekunst er godt i gang. I år går mesterskapet av stabelen i Kristiansand, og tidspunktet er 8.-10. mars. Det er SCA Norway som inviterer til dette mesterskapet.

– Det er flere grunner til at vi kjører årets NM i Kristiansand. Her har vi tilgang på gode fasiliteter, ikke minst når det gjelder brenning som gjennomføres hos Cemo/Sørlandet Kaffebrenneri, forteller daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon og nasjonal koordinator i SCA Norway, Marit Lynes.
– I tillegg er Kristiansand en hyggelig by med et godt og rikt kaffemiljø!

Følgende konkurranser står på programmet:
• Barista Championship
• Brewers Cup
• Latte Art
• Cup Tasting
• Coffee Roasting
Alle konkurransene foregår på Hotel Ernst med unntak av Coffee Roasting.

Regionale mesterskap
Det er SCA Norway som står bak NM. SCA står for Specialty Coffee Association, og er en ideell medlemsbasert organisasjon med medlemmer i mer enn 70 land. SCA arrangerer også VM, hvor norske deltakere har gjort det meget skarpt gjennom flere år.
De regionale mesterskapene hvor man kan kvalifisere seg til NM, arrangeres ikke av SCA, men av lokale foreninger. De første av disse er allerede gjennomført, men om du ønsker, er det fortsatt mulig å melde seg på i Bergen, Trondheim, Ålesund og Hamar.
I Bergen er konkurransetidspunktene 27. og 28. januar. Trondheim kjører konkurranser 29. januar og 5. februar, Hamar 26. januar og Ålesund 29. januar. Les mer om dette her.