Oslos første kaffefestival heter Kaffikaze

Kaffikaze

Foto: Ole Wiggo Lian

Det loves en himmel av kaffe når Kaffikaze Coffee Festival arrangeres 30. september på Vulkan Arena. Oslo er en kjent destinasjon i det internasjonale kaffemiljøet, men kaffeskattene i hovedstaden er ikke like synlige blant kaffedrikkende nordmenn flest. Arrangøren ønsker at festivalen skal bidra til at flere åpner øynene for spesialkaffe.

Rundt 40 entusiaster fra «Kaffikaze Crew» står bak festivalen. Nå er de stolte over å arrangere hovedstadens første kaffefestival, som også inkluderer NM i AeroPress.

Stands, kurs, foredrag og smaking
Festivalen er todelt: «Smak og lær» er temaet for programmet på dagtid kl. 11–17, mens kveldsprogrammet kl. 18.30–00.00 betegnes som «Sosialt og fest».
Under den første delen blir det holdt kurs og foredrag av flere kjente navn i norsk og internasjonal kaffebransje. Ikke minst kan du boltre deg blant kaffestands, der du kan møte mange av våre fremste kaffeeksperter. Det blir også prøvesmakinger av kaffe fra ulike kaffebrennerier. Food trucks utenfor festivalområdet vil stå klare til å mette sultne festivalgjengere.

NM i AeroPress
NM i AeroPress går av stabelen under kveldsprogrammet, der 27 deltakere skal konkurrere om å bli Norges representant i VM i AeroPress, som arrangeres i Seoul. Tim Wendelboe er hoveddommer under norgesmesterskapet. Som seg hør og bør står kaffeøl og kaffecocktails på menyen, som kan nytes til musikk frem til midnatt. Underveis vil det være anledning til å skaffe seg en kaffetatovering!

Kunnskapspåfyll
Disse kurs- og foredragsholderne kan du få med deg i løpet av festivalen:

 • Rory Rosenberg – norsk Barista Champion 2017
  The Norwegian Barista Champion’s Coffee
 • Rodolfo Ruffatti Batlle – kaffeprodusent fra El Salvador
  From Bean to Cup
 • Madeleine Solheim Johnsen – Dobbel NM-vinner Coffee in Good Spirits
  An Introduction to professional coffee tasting
 • Marit Lynes – daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon
  The truth and trends around coffee in Norway
 • Marcos Bartolomé – Satan’s Coffee Corner, Barcelona
  Being the first to start with specialty coffee in Barcelona
 • Joakim Strand – grunnlegger og medeier av Norð
  How to find the best coffee in the world

 

Se det fullstendige festivalprogrammet her.